24 februari 2010

Nöjd med det lilla


"Det viktiga är inte att vinna, utan att delta", är en devis som man gärna följer i Sverige. Man tävlar för att det är kul och placeringar är inte så viktiga. Man är som sagt nöjd med det lilla. Detta må gälla för barn men knappast för elitidrottare. Det är ju ett jobb att tävla på elitnivå och då kan man väl förvänta sig att folk gör just sitt jobb, d v s det absolut bästa de kan.

I detta OS, som i alla stora mästerskap, blir detta så tydligt. Jag talar om skidskyttarna. Det är INTE ett jättebra resultat! Det är ett JÄTTESTORT FIASKO! Förbundet säger på fullt allvar att gårdagens tävling gick jättebra. Var befann de sig? Jag förstår inte den inställningen. Till nästa stora idrottsevenemang borde samtliga blågula deltagare åka på ett mentalt träningsläger till USA. Där förstår man konceptet "Vinna eller försvinna" och "Vara bäst när det gäller". OS är ingen betald semesterresa. Sverige behöver fler Stenmark, Borg, Pärson och Kalla. Inga fler Lagerbäck-typer!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Är man elitidrottare och har det som yrke så bör man prestera!Tänk om man skulle gå till sitt arbete bara för att ha lite kul och inte prestera ett dugg?Hur skulle det se ut..

Havanna sa...

Exakt! Som tur är finns det lysande undantag! Heja Sverige!

Anonym sa...

Lagerbäck ska väl bli tränare i Nigeria - förmodligen i brist på jobb på hemmaplan!

Havanna sa...

Stackars Nigerianer!