5 februari 2010

Schlager


Nu börjar snart schlagereländet igen. Vad ska det vara bra för? En massa deltävlingar med ena bidraget värre än det andra. Skulle det mot all förmodan dyka upp någonting bra röstas det bort direkt till förmån för yllekofta och gummistövlar. Vad har hänt med vårt stolta schlagerland? All denna hysteri för att få kvala in till den stora finalen. Vi befinner oss numera i schlagerns D-division, om det nu finns någon sådan. Omsprungna av länder som ingen vettig människa kan uttala eller ens vet var de ligger. Vad har vi att hoppas på? Carola är snart pensionär. Där är det snart dags för rullator och hörapparat.

Jag minns hellre Schlager-Sverige i fornstora dar då fyra personer likt glittrande snöstjärnor lyste upp våra trista liv i våra gråa Sovjetinspirerade hyreskaserner. Plötsligt fick manchesterkostymer och näbbstövlar ge vika för flärd och paljetter i det rådande proggträsket. De gav oss en fläkt av det internationella livet i vår lilla ankdamm och plötsligt blev vardagen mer glamorös. Jag ger er därför världens genom tiderna bästa schlagerbidrag. ABBA FOREVER!


10 kommentarer:

Anonym sa...

Melodifestivalen var bättre förr....innan östländerna kom med. Nu har det blivit så stort och märkvärdigt. Hur ser det ut om tio år?

Havanna sa...

Ja, östländerna kan gott ha en egen festival. De förstår ändå inte det här med schlager. Nej, gör som det eminenta schlagerlandet Italien och bojkotta eländet.

Anonym sa...

Håller helt och hållet med. Det finns ingen "schlager" i festivalen längre.

Anonym sa...

Musikutbudet är så stort idag. Det kommer ny musik hela tiden. "Alla" ska snickra ihop låtar och ge ut en ny cd! Därför är det nog svårt att komponera en låt som slår. Musik har tyvärr bästföredatum idag och det är synd! Musik som skrevs för länge sen är precis lika bra som den som skrivs idag!!
Förresten är det inte så svårt att göra musik....det man ska ha är lite musikalitet, tid och ett instrument att ta ut musiken på.

Anonym sa...

Töntstämpeln på melodifestivalen är borta.Idag vill ju alla artister vara med och göra reklam för sin kommande cd.Det märkliga är att artister som i vanliga fall gör riktigt bra musik,gör oftast urdåliga låtar när de ställer upp i melodifestivalen?!De kanske vill FÖR mycket..När de sedan hamnar på jumboplats så talar de ut i tidningen dagen efter och bedyrar att det här var minnsann sista gången.Sen står de där året därpå igen bara för att de har fått en sån himla bra låt,som de bara inte kunde tacka nej till..Tjena

Anonym sa...

Ja, ABBA är verkligen bäst! Klart överlägsna.

Anonym sa...

Tänk att Andreas Johnsson var med i melodifestivalen i år igen. Han skulle ju aldrig mer ställa upp efter förra fiaskot..

Anonym sa...

ABBA är bäst! Ingen kan mäta sig med dom!
Får väl hoppas att Andreas Jonsson inte vinner i Globen! Vi kan inte skicka iväg en grön groda till Oslo! Han har väl dåligt med jobb och då är melodifestivalen ett sätt att utöka kassan.

Anonym sa...

Varför är en del "artister" tillgjorda när dom uppträder!?
Måste dom klä sig i korsett? och ligga på golvet och sprattla?! det ser bara dumt ut!

Havanna sa...

Jag märker att jag måste hålla mig uppdaterad om vad som händer i Melodifestivalen. Har lyckats undvika de första deltävlingarna. Tycker dock att Darin välförtjänt gick vidare till Globen.