18 februari 2010

Pengar

"Pengar är inte allt", är en fras som oftast hörs yttras av personer som i lönndom önskar att de hade just mycket pengar och endast är avundsjuka på dem som har det. "Vi har det ju bra som vi har det. Vi lever och har hälsan och det är ändå viktigast." Skitsnack! ALLA vill ha mycket pengar. Pengar ger FRIHET, OBEROENDE och KONTROLL. Allt i livet blir mycket enklare om man har pengar eftersom man inte behöver leva efter andras nycker och infall.

I vårt land är det ofta fult att tala om just pengar och om man råkar ha mycket av dylik vara betraktas man ofta med stor skepsis, inte mycket bättre än Hin Håle själv. Och ve den som råkar använda sina pengar på fel sätt, d v s sätta sprätt på dem. Nej, vi bor i ett gnetigt land där det ska sparas oavsett hur mycket pengar man har. Spara är fint. Bara människor med låg moral spenderar pengar i tid och otid. Men vad ska man ha pengar till om man inte kan ha roligt för dem? Nej, nedan följer några ypperliga exempel på vad man kan köpa för sina pengar:


En Aston Martin DB5...

minst 5 par Louboutinskor...


Birkinväska i olika färger...

och festklänningar från Valentino.

Man kan naturligtvis också idka välgörenhet och därmed hjälpa de mer behövande. Carola är ett lysande exempel på just detta. Hon delar behjärtansvärt ut sin senaste skiva till hemlösa... Strålande, tycker jag.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ja det är ett jäkla gnetande och sparande. Bättre att leva livet medan man kan. Imorgon kan man vara död.

Anonym sa...

Läste nu i Aftonbladet om Carola...Hon var på Haiti och träffade sitt fadderbarn och hon gav honom en present - parfym Hugo Boss! Fadderbarnet hade inte gått i skola på två år pga att det blivit för dyrt!
Har hon nån förståelse för vad riktig fattigdom betyder!?

Anonym sa...

Jag skulle inte ha något emot att bli mångmiljonär! Då skulle livet bli enklare....ett problem mindre, nämligen att hela tiden fundera på t ex om jag kan köpa den där parfymen nu eller måste jag vänta till nästa månad.

Anonym sa...

Jag tror alla har bekymmer och problem oavsett om man har pengar eller inte! Man kan ha ett bekvämare liv men man kan bara åka i ett vrålåk åt gången!
Människan blir aldrig nöjd...ska ha mer och mer...finare bil, vräkigare villa, dyrare sprit....men sen då!?

Havanna sa...

Självklart har alla bekymmer oavsett tillgångar men man ska inte underskatta pengars värde.

Anonym sa...

Jag skulle iallafall bli lyckligare med en massa pengar!!Ekonomin är ett stort bekymmer i många människors liv.Det finns ju tom. dom som tar livet av sig om de hamnat i en ekonomisk knipa!Visst kan man ha bekymmer ändå.Det tillhör ju livet,men det är väl klart att det skulle underlätta med stålar på kontot!!Har en kollega som vann 15 miljoner,o inte ser han ledsen ut iallafall,snarare brunbränd..