22 februari 2010

Out of order


Idag har det varit kaos här i Stockholm. I stort sett all kollektivtrafik har varit lamslagen. Vad har då hänt? Har det utbrutit vild strejk? Är vi utsatta för sabotage? Har någon riktat en terrorattack mot vår huvudstad? Har Bin Laden återuppstått ur sin grotta? Nej! Det är snö och kallt. Jag upprepar: Det är snö och kallt och därför blir det problem med tågspåren. Även om denna vinter alltmer börjar likna en ny istid (se föregående inlägg) så är det väl ingen nyhet att vi bor i ett land med snö och is? Hur kan det uppstå ett sådant kaos? Ingen har kunnat ta sig någonstans genom att åka kommunalt och inga taxibilar har funnits att tillgå i hela stan. Nej, snart är det dags att emigrera till ett levnadsvänligare land där man åtminstone inte behöver få köldskador i väntan på tågen som inte kommer. Under tiden tänker jag ta bilen och miljönissarna kan gott åka spark med rimfrost i skägget och istappar i mustaschen.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Tur att man snart ska åka på semester...

Havanna sa...

Ja, det är nog det enda rätta. Have fun! Själv har jag bokat ridresa till Indien i december. Då kan man i alla fall undvika något av nästa vinter. Men det är kanske då det tropiska klimatet kommer.

Anonym sa...

Hörde på radion att Finland är i samma situation som vi. Dom har också frusna tåg som står still.

Anonym sa...

Kan det va Carola som ligger bakom denna terrorattack med snö och is?Skämt åsido.Jag tycker också att det är märkligt att hela Sverige lamslås av snön.Det är ju inte så att det är första gången i historien som det kommer snö!Vad jag minns så var det alltid en j-a massa snö förr och inte blev det kaos då inte..love your blogg by the way

Havanna sa...

Tack! Kul att du gillar bloggen. Carola må ha gjort många konstiga saker men vi kan nog inte hålla henne ansvarig för snökaoset.