1 mars 2010

Extremism


Enligt nyheterna igår förekommer det trakasserier mot unga invandrartjejer i Rinkeby norr om Stockholm. Det finns nämligen extremister som anser att kvinnor inte får klä sig som de vill, inte göra vad de vill på sin fritid eller gå på vilka fester eller evenemang de vill. Detta är INTE Iran, Irak, Afghanistan eller Saudiarabien. DETTA ÄR SVERIGE! Här har alla (oavsett kön) rätt att klä sig som de vill och gå på vilka tillställningar de behagar. Föredrar man kort kjol framför burka, så ska INGEN tala om för en att det är en synd. Här blir man inte bortgift mot sin vilja eller hålls inlåst och nekas tillträde till världen utanför. I Sverige är detta KRIMINELLT. Hör ni det, era pajasar! KRIMINELLT!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Lås in clownerna som vill begränsa unga invandrarkvinnors frihet!Utöva erat maktmissbruk någon annanstans.Sverige är som sagt ett fritt land.Vi lever på 2000-talet,inte stenåldern!Bra skrivet

Anonym sa...

Om samma saker gällde för männen vore det väl ok! Men det är ju bara kvinnorna som ska rätta sig efter seder och religion.
Männen har för stor makt!

Anonym sa...

Givetvis ska man inte acceptera sånt! Man måste följa seder och bruk i det land man bor i.

Anonym sa...

Du har fel gumman om en sak IRAK var o ar inte som Iran, Afganistan, o Saudiearabia. vi hade inga sharialagar eller kladrestriktioner som man har i iran, afganistan o saudi, innan den amerikanska o europeiska "BEFRIELSEN" av IRak 2003! sa kom inte o snacka om Irak nar du inte vet nat battre an va du ser o hor i medierna. I svensk media far ,man inte hora hur det ar igentligen i Irak Idag o hur det var for 7 ar sedan nar vi hade "DIKTATUR".

Havanna sa...

Med anledning av kvinnornas situation i Irak: Jag har inte påstått att Irak har eller hade Sharialagar eller klädrestriktioner och måhända ska man inte dra Irak över samma kam som exempelvis Saudiarabien. Men bara för att kvinnorna har/hade det bättre i Irak än i andra nämnda länder, innebär det ju inte att de åtnjöt jämställdhet. Det finns ju som bekant olika grader i helvetet. Jag har också läst om att situationen har försämrats efter USA:s intåg men det är svårt att avgöra vilken "propaganda" man kan lita på. Jag har dessutom träffat irakier som bor i Sverige som fullt allvar anser att det är fullt naturligt att fadern bestämmer vem dottern ska gifta sig med. För övrigt undanber jag mig tilltal som "gumman".

Anonym sa...

Känner också folk från Irak som bekräftar Havannas uppgifter!Det är ju bara att läsa inledningen "gumman" för att förstå vad ni har för kvinnosyn!Jag anser att alla människor har lika värde och att ingen har rätt att bestämma hur andra ska leva!

Havanna sa...

Tack för det!