11 april 2010

En liten skröna del 2


Tant Röd framlevde sina dagar i stor vånda. Ingenting var som förr. Riket blev bara blåare och blåare. Vad skulle hon ta sig till? Varje morgon frågade hon spegeln: "Spegel, spegel på väggen där, säg vem som snällast i världen är". Spegeln svarade alltid: "Farbror Blå snällast i världen är". Hon förstod ingenting. Hon som var allas bästa vän och då menar jag verkligen ALLAS bästa vän. Hon var kompis med precis allt och alla. Ja, inte med de blåa förstås. Det visste ju varenda kotte att blåa tanter och farbröder var ondskan själv. Inte hade hon mycket stöd av de övriga familjemedlemmarna heller. De lallade mest runt och pratade strunt dagarna i ända.

Livet såg betydligt ljusare ut för farbror Blå. Det var idel solsken från en klarblå himmel. Visserligen hade en av hans medarbetare gjort en fadäs men hon hade nu bett om ursäkt och förklarat att hon aldrig någonsin tänkte innan hon talade. Hon var ju dessutom en tant och alla vet ju hur sådana plägar vara. Det fanns emellertid något som gnagde farbror Blå men det var ingenting han talade med sin familj om. Varje morgon frågade han spegeln: "Spegel, spegel på väggen där, säg vem som intelligentast i landet är". Spegeln svarade då: "Farbror C intelligentast i landet är". Detta retade farbror Blå alldeles oerhört. Farbror C var en av hans närmaste medarbetare och oerhört intelligent, begåvad och vältalig. Han hade också en mycket irriterande mästrande ton som var svårt att värja sig emot och han fick alltid farbror Blå att känna sig som en liten skolpojke. Men de blåa framgångarna var väl ändå hans förtjänst...?

To be continued...

4 kommentarer:

Hebbla sa...

Farbror C må vara intelligent men han kan va riktigt otäck! Han vill styra med järnhand och piska barn som inte gör som han vill!
Farbror Blå är en mes som flinar och låtsas att han har kul när gamla damer bjuder till en svängom. Allt för att fjäska för sina undersåtar.
Den Blå klanen härmar tant Röds idèer dom gör allt för att roffa åt sig makten!
Tant Röd kommer att segra - hon vill ha ett mänskligt samhälle.

terese sa...

Den här skrönan blir bara intressantare och måste passa på att säga att jag gillar att läsa Hebblas kommentarer också...själv tänker jag fortsätta med att hålla mig i skymundan för den här lilla tant röd bakom dataskärmen har idag inslag av lila:-)

Robin sa...

Farbror blå må vara poppis för stunden men det blir inte långvarigt,han verkar ju ta åt sig äran för andras ideer.Tant röd vinner i längden, hon verkar ärlig..

Havanna sa...

Jag ser att tant Röd är populär och vad Hebbla tycker om blåa farbröder framgår med önskvärd tydlighet. Intressant med en tant Lila också. Det är en vacker färg. Fortsättning följer som sagt...