2 april 2010

Vår


Nu är det vår. Det har i alla fall jag bestämt. Nu spelar det ingen roll hur mycket vintern än försöker göra sina framstötar. Det är våren som har övertaget och som kommer att stå som slutlig segrare i kampen om herraväldet över vårt nordliga land. Snart kan man äntligen förpassa vinterkläderna till en mörk vrå i källaren där de hör hemma. Nu inleds en årstid som gynnar vackra klänningar och snygga skor. Så härligt att slippa vnterns tvångströja. Allt blir så mycket enklare när snö och slask har smält bort och man kan låta tankarna flyga fritt. Alla människor blir dessutom mycket vackrare på våren, inte lika många sura nedåtpekande mungipor. Våren är hoppets, förändringens och kärlekens tid. Ta tillvara på det och gör något gott av det.

Nedan en låt som åtminstone får mig att tänka på sol, värme, infriade förväntningar och att allt är möjligt. All good songs are Stevie Wonder songs (nåja, nästan i alla fall).

6 kommentarer:

Terese sa...

Släpp fångarna loss våren är här!
Har inget mer att tillägga det du redan har skrivit...jag älskar våren...

Glad Påsk:-))

Hebbla sa...

Äntligen är det vår!! Bort med kyla, snö och vinterkläder! Kul att ta fram vår-och sommarkläder! (om det nu finns några i garderoben att ta fram?!) Annars får man väl ta fram lilla plånboken! (om det finns nåt där förstås, den kan va tom!?)

Stella sa...

Ja skönt att vintern släppt sitt grepp. Det är jobbigt att vara så klimatstyrd. Glad påsk!

Arne sa...

Ja nu får det vara nog! Fan ska bo i det här kylslagna landet.

Robin sa...

Jag kan inte minnas när vi senast hade en sån här jobbig vinter! Underbart att våren är här..Allt blir mycket enklare och roligare.

Havanna sa...

Fler som har vårkänslor ser jag. Härligt!