15 januari 2010

Women


Vart tog Kvinnorna vägen? Jag menar kvinnor som såg ut som kvinnor, som inte till varje pris försökte dölja att de var just kvinnor med hjälp av oformliga kläder och klumpiga skor. Vart tog glamouren vägen? Inte står den här att finna i varje fall (med några få undantag). Nu pratar jag inte om sönderblonderade bimbos fullproppade med silikon. Sådana finns det tillräckligt av. Jag pratar om stil, elegans och finess. Nedan har jag listat något av vad kvinnor borde tänka på:

  • Det finns inget motsatsförhållande mellan intelligens och skönhet.
  • Nej, man kan inte ha platta skor till en snygg klänning. Det är fult.
  • Om man inte kan gå i högklackade skor, får man öva.
  • Less is more
  • Bejaka det faktum att det finns två kön.

Remember: The higher the heels, the closer to God.

19 kommentarer:

Anonym sa...

Någon som har ett bra tips?

Vill gärna gå i högklackade skor, just för att det är läckert och framhäver kvinnligheten. Men kan tyvärr inte pga av ömma hälsenor. Någon som har ett tips på hur man gå vidare??...

MVH /Halta Lotta

PS. Rolig blogg!!

Celavi sa...

Det gäller inte bara kvinnor det är lika viktigt att män tänker på hur de ser ut.
Äldre män med kladdigt oansat hår stor buk och säckiga ofräscha jeans
är inte attraktivt!
Varför går män i långa säckiga shorts på sommaren? Gräsligt fult! Är mannen kort till växten ser det ut som han knappt har några ben! Nej, skärp er killar - tänk på att Ni också måste vara propra och fräscha!
Att ha lågskor till kjol kan vara väldigt snyggt! På 50-talet hade man det. Men då ska man ha snygga kläder och skorna ska inte vara stora som raggmunkar! ( man ska kanske inte ha alltför korta och tjocka ben)
Såg en film med Ingrid Bergman (fr.1949?) där hon hade lågskor och kjol och det var snyggt!

Havanna sa...

Oj! Det var illa. Vet inte vad man kan göra åt det. Jag tycker att man kan få dispens om man har ont. Det är ansträngningen och inställningen som räknas!

Havanna sa...

Celavi, du har helt rätt! Kunde inte ha sagt det bättre själv. Självklart gäller detta även män! Har ett inlägg på gång om män också. Nej! säger vi till säckiga shorts på män! Visst är 50-tals modet snyggt och detta inbegriper också platta skor. Men min poäng är att man generellt måste tänka på helhetsbilden och våga gå hela vägen. Inte nog med att man har platta skor, man har fula skor också. Aja baja!

Celavi sa...

Det är ingen naturlag att kvinnor ska plåga sig i högklackat!
Högklackade skor är inte gjorda för fötter!
Om män skulle gå i högklackat då vore det ok tycker jag! Dom har alltid foträta låga sköna skor - varför!? Jo, världen är mansdominerad!
Många kvinnor är tvungna att operera sig pga av att dom haft skor med smala tår och högklackat.
En man skulle aldrig acceptera att tränga in tårna i ett utrymme inte större än gapet på en gädda!

Havanna sa...

Men du behöver ju inte gå i högklackat! Klampa på i ullstrumporna. Vi lever i en fri värld. Förstår bara inte varför det vore ok för män att göra det om det nu är så hemskt.

Celavi sa...

The higher the heels, the closer to the doctor!

Havanna sa...

Maybe so, but it's worth it.

Anonym sa...

Häller fullständigt med! Hade en diskussion om detta precis ett par dagar sen: vart har alla kvinnor tagit vägen?? Den svenska kvinnan börjar mer och mer likna en man! Det finns en anledning varför Gud skapade kvinnan och det var inte att efterlikna mannen.

Mer glamour till världen behöver vi också, vänta inte med att använda den finare klänningen - ta på den nu!

Havanna sa...

Tack!!! Äntligen nån som förstår. Härligt att det finns andra som vill försvara glamouren och kvinnligheten.

Anonym sa...

" Stil och elegans" ???

Industrin styr och dom verkar tycka
att Ni kvinnor ska se ut som Blåkullefarare. Ett utseende som säkert genererar stor vinst.
Får väl hoppas att brister i Er uppfostran är orsaken till brist på stil o elegans.

En pappas åsikt

Havanna sa...

Ha ha! Då måste jag ha fått en helt felfri uppfostran eftersom jag är själva sinnebilden för stil och elegans.

Anonym sa...

En dusch brukar göra underverk

Havanna sa...

Göra underverk mot vad? Man får väl förutsätta att de flesta håller sig rena men det hjälper ju inte mot bristen på glamour och flärd. Lika praktiskt tråkig är man väl för det.

Anonym sa...

Efter duschen ser Ni inte ut som påskkärringar. Ett steg i rätt riktning.

Läs innan du kommenterar!

Anonym sa...

Varför ser fölk ner och tittar snett på kvinnor som ser ut som kvinnor?Vad är det för fel på lite glitter o glamour?Alla behöver vi nåt vackert att titta på!!Ingen kan väl tycka att det är speciellt kul att titta på en kvinna med stubbat hår och flannelskjorta?I andra länder hyllar man kvinnor som klär upp sig,sminkar sig Osv.Men här är vi bara avundsjuka och missunsamma!

Anonym sa...

På tal om "Blåkullefarare"....
inte konstigt om kvinnor ser ut så!
Dom har väl handlat på de stora kedjorna! Där säljs ju bara trasor i trikå - bruna, fisblå, gråa, rödbruna...! Det liknar second hand urtvättade trasor med stora halsringningar (som trillar av galgen i affären) Ett råd till kedjorna:
Satsa på stilfulla kläder till rimliga priser och med FÄRG!
Kolla på SVT Öppet Arkiv...där finns mode från förr som är såååå snyggt!
Celavi

Havanna sa...

Oj, så kontroversiellt det kan vara att man tycker att kvinnor ska se ut som kvinnor. Vad fan ska de annars se ut som? Jag anser bara att det vore trevligt om män vore män och kvinnor vore kvinnor. Allting kan inte vara könsneutralt. Jag pratar dessutom bara om de yttre attributen. Att klä upp sig och se lite stilig ut någon gång. Är hjärtligt trött på slashasar till kvinnor som inte "orkar" klä upp sig och anstränga sig eftersom det är så "jobbigt". Nej, se och lär av sydländska kvinnor. Inte fan går de omkring i tofflor, urtvättade oformliga kläder för att de är för lata och bekväma. Och kom nu inte dragande med något feministtjafs! Det finns ingen motsägelse mellan intelligens, självständighet och höga klackar!

Anonym sa...

Någon slags fobi måste ligga bakom de flesta kvinnors ovilja att visa sig utan sin krigsmålning.
Sök läkarvård