14 januari 2010

Vinter


"Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder." Jo, det finns visst dåligt väder. Fem månader vinter med minusgrader är definitionen på dåligt väder. "Men det är så härligt med all snö. Man kan åka skidor och skridskor." Ja, men hur ofta gör man det? Man måste leva i skiten också. Gå till jobbet. Vänta på bussar och tåg som inte kommer. Halka runt på trottoarerna och försöka parera isberg stora som Mount Everest. Skrapa bilrutor när man hellre skrapar trisslotter och hoppas kunna åka till varmare breddgrader. Ibland tror jag att det är en försvarsmekanism. Folk som huttrande försöker övertyga sig själva om att det är sååå mysigt med snö och kyla. Det är bara trevligt några veckor före jul. Därmed basta!

6 kommentarer:

N sa...

Håller med till viss del men visst är det härligt med årstider. Tack för en bra blogg.

Anonym sa...

Håller fullständigt med!!Hur mysigt är det egentligen med 30 minus och ett konstant mörker? Inte konstigt att folk i det här landet är så deprimerade.Tack för ordet och en bra blogg där man känner igen sig..

Havanna sa...

N, visst kan jag hålla med om att det är trevligt med årstider men lite mindre vinter tack!

Havanna sa...

Tack! Kul att du gillar bloggen. Men hur är det i andra "mörka" länder? Är de lika sura och deppiga som vi eller beror det på något annat?

Celavi sa...

Jag håller med...vinter och kyla är fruktansvärt! Hur kul är det att sätta sig i en stelfrusen bil?!
Eller gå på promenad och näsan rinner stup i ett! Kinderna är stelfrusna så man knappt kan tala!
T ex om man går in i affär - ja då håller man på att svettas ihjäl för man har för mycket kläder på sig!
Nej....vår och sommar är att föredra men bor man här i Sverige så gör man - bara att acceptera eländet!

Anonym sa...

Håller med - jag tror inte folk tycker att snö och bister kyla är mysigt! Det är bara ett försvar för att stå ut!! Man kan ju in billa sig och då mår man kanske bättre.