29 januari 2010

Avkommor


Barn kan vara härliga och rätt så roliga små varelser men det beror i mångt och mycket på föräldrarna. De flesta barn är odrägliga, griniga och bortskämda små monster. Jo, det är de! Men det är inte så populärt att påpeka. "Inte mina barn, andras möjligen." Jo, dina barn. Vad hände med barnuppfostran? Numera är det barnen i familjen som bestämmer allting. Allt inrättas, ordnas och fixas efter dem. De behandlas med silkesvantar och skyddas mot allt. De behöver inte äta eller göra sådant de inte tycker om. De får det mesta serverat på silverfat och ska alltid stå i centrum. Vad händer när de växer upp? Jo, de blir gnälliga morsgrisar och små prinsessor på ärten. Jag är absolut inte emot barn per definition men lite hyfs är väl ändå inte för mycket begärt?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Har själv varit med om detta. En mor kan förstöra så otroligt mycket för sitt barn genom att vara överbeskyddande och inte låta sitt barn själv ta eget ansvar. Helt bedrövligt! Har provat att leva med en som blivit uppfostrad på detta sätt. Funkar inte i längden. Usch och fy! Låt alla barn ta ett eget ansvar!!! Var rädda om dom, men skydda dom inte från verkligheten, utan låt dom själva finna världen och stå vid deras sida och stötta istället. Men låt dom själva finna lösningen på problemen. /Halta lotta

Anonym sa...

Håller med! Idag är barn accessoarer till föräldrarna. Barn ska visas upp, helst bäras på armen så alla kan se vilket sött barn jag har. Precis som dom gör med pyttesmå hundvalpar. Föräldrarna ropar högt barnets namn så alla ska höra vilket vackert och ovanligt namn dom har gett sitt gulliga barn.
när dom blir vuxna kommer dom att tro dom är störst bäst och vackrast. Synd om dom!

Havanna sa...

Inte kul att vara tillsammans med en morsgris! Det slutar alltid illa. Självklart är det viktigt att ge sitt barn självförtroende, men man kan inte skydda det mot allt. Tanken är väl ändå att man ska rusta sina barn för livet. Men barn skaffar man ofta av själviska skäl. Det är väl det som är problemet.

Anonym sa...

Odrägliga och ohyfsade barn har nog alltid funnits. Idag vågar barn säga vad dom vill när som helst och få vad dom vill. Förr var barn rädda och kuvade det var heller inte bra. Föräldrar och barn mår kanske inte så bra i vårt stressade mediasamhälle!

Anonym sa...

Barn gör inte som föräldrarna säger - barn gör som föräldrarna gör!!