22 januari 2010

Party!


Fest är ju alltid trevligt men det finns vissa kriterier som måste uppfyllas för att det ska bli lyckat. Det vissa missar är att man som gäst också har en funktion att fylla. Man får inte agera dökött. Värdens/värdinnans ansvar är att göra det så trevligt som möjligt för sina gäster men sedan måste gästerna själva ta sitt ansvar.

Fest handlar ju till stor del om att träffa människor och mingla. Man kan alltså inte sitta tyst i ett hörn och sura. Det finns också vissa gäster som tror att en middagsbjudning är ett slags utfodringstillfälle, ungefär som ett soppkök, där man slafsar i sig det som bjuds för att sedan yttra fraser som "Det är en dag imorgon också" (se inlägg "Allergi"). Detta är ytterst otrevligt och osocialt. En fest ska inte förväxlas med ett kafferep. Några har också fått för sig att en lämplig middagskonversation består av matprat och recept. Nej! Man ger komplimanger för maten men sedan pratar man om något INTRESSANT. Man bör dessutom tänka på att klä upp sig. Det är respektlöst mot värdparet att slafsa omkring i vardagskläder. Sedan är det det här med skor. Vi svenskar har en ful ovana att hasa runt i strumplästen på fester. Det ser verkligen inte roligt ut. Inneskor anbefalles.

Som gäst bör man vara uppklädd, social, mingla, äta och dricka mycket och under inga omständigheter gå hem tidigt. Gäster som inte uppfyller dessa krav bör genast strykas ur inbjudningsrullorna.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Ja party poopers borde stanna hemma. Är det fest så är det.

Anonym sa...

Helt rätt! Låt dessa människor fika istället. De har inget på fester att göra.

Havanna sa...

Skönt att det finns fler som kan skilja på fest och kafferep.

Anonym sa...

Ville bara tacka för en bra och annorlunda blogg. Bilderna är så bra också.

Anonym sa...

Håller med om det där med att ha med sig inneskor. Det är faktiskt väldigt trevligt när folk har med sig det när man går bort, känns som man faktiskt har ansträngt sig lite. Själv har jag aldrig haft det men ska nog faktiskt hålla det i bakhuvudet till nästa gång man ska bort på fest!

Ska även ta till mig att försöka klä upp mig lite. Me love mys pys byxor, men de får jag väl ha på landet då... =)

/Halta LOTTA

Havanna sa...

Inget fel med mysbyxor. Jag har massor. Men var sak har sin plats. Ja, det är festligare med skor än strumpläst. Man är ju inte hemma hos sig själv och slänger upp fötterna i soffan.

Anonym sa...

Jag var på en nyårsfest en gång där vi alla var fina och uppklädda.Allt var hur trevligt som helst ända tills värdparet går och byter om till mysbyxor,efter bara en kvart..Stämningen sjönk några grader kan jag säga.Så visst är det viktigt med kläder och ett partyhumör när man går bort på fest/Bonnie T

Havanna sa...

Mysbyxor på Nyårsafton? Nej, nån måtta får det vara. Vart är vi på väg? Varför måste allting vara så infernaliskt praktiskt och bekvämt (läs tråkigt)?

Celavi sa...

Gäster som vill gå hem för dom är trötta och ska upp tidigt morgonen. Dom kan lika gärna stanna hemma såna gäster är oförskämda och urtråkiga! Dom bjuder man inte fler gånger!

Havanna sa...

Nej, bjud aldrig tråkiga människor på fest. De kan man fika med istället om man nu är lagd åt det hållet.