13 maj 2010

Gnällspik


Jonas Gardell är en jätteduktig ståuppkomiker och han har skrivit en del hyfsade böcker och pjäser men i andra sammanhang har jag jättesvårt för honom. Han är gapig och skrikig och kräver utrymme. Han måste hela tiden stå i centrum och när han vill vara allvarlig gränsar det alltid till det pekorala. Han är en självutnämnd profet som är här för att frälsa alla.

Hans senaste TV-serie om Gud har blivit omdebatterad eftersom många ansåg att den var kontroversiell. En pastor i Vetlanda gick så långt att han uppmanade folk att bränna Gardells böcker på bål. Detta var naturligtvis ett korkat uttalande av en korkad person. Men detta kan inte Gardell förpassa till glömskans vrår, nej enligt honom för det tankarna till nazismens bokbål och därifrån är steget till människobål inte långt. Nej, vet du vad! Han vädjar i tidningarna om att folk ska ta avstånd från detta skamliga handlande. Jag delar till fullo hans tankar om Vetlandapastorn men där går gränsen. Jag har svårt att känna sympati för Gardell när han bara gnäller och gnäller och känner sig förorättad. Han måste ju räkna med att det finns folk som har avvikande åsikter och detta får han väl ändå finna sig i, hur dumt det än må vara. När han sedan står i TV och förklarar att han minsann har kunskap om bibeln och Jesu liv eftersom han är hedersdoktor i teologi blir det bara skrattretande. Jag tycker att Gardell får alldeles för mycket utrymme i media och att ingen egentligen kritiserar något han gör. Han framstår allt mer som en helig ko som alltid får synas och beklaga sig i tid och otid. Ge istället mer tid och plats till maken!

6 kommentarer:

Robin sa...

Kunde inte sagt det bättre själv!!

Hebbla sa...

I"Stjärnorna på slottet" uppförde han sig som ett bortskämt barn.
Han har nog svårt att tåla kritik.

N sa...

Helt rätt! Gardell är riktigt överskattad o tröttsam.

Stella sa...

Håller med om att han är en bra ståuppkomiker och författare men rätt så tröttsam annars. Jag håller med Hebbla. Han var jättfjantig i Stjärnorna på slottet.

Lena Bh sa...

jag håller absolut med! Han är som en förvuxen bebis.Ingen bra förebild för oss homosexuella.

Lasse sa...

Ja Gardell är som en gnällig gammal käring,eller gubbe för den delen..Vem tror han att han är?Gud själv..Nä han är överskattad helt klart.Visst har han gjort en hel del bra saker,det ska man inte ta ifrån honom,men för övrigt är han bara FÖR mycket.