6 maj 2010

Kvinnokamp


Kvinnokamp à la Kuba:




Kvinnokamp à la Svedala:

4 kommentarer:

terese sa...

Synd att jag inte förstår vad hon sjunger men jag kan iallafall förstå genom att titta att det är en viss skillnaden när det gäller kvinnokampen länderna och kvinnorna emellan:-)

Hebbla sa...

Fi:s (hahaha) videosnutt är bara fånig! Löjlig text och sång! Fi kommer aldrig att bli ett stort parti, tro mig!
Kan inte förstå att den Kubanska videon är kvinnokamp!

Havanna sa...

Ja, FI är sannerligen löjliga. De gräver åtminstone sin egen grav så ingen annan behöver hjälpa till. Videosnuttar som denna talar ju sitt tydliga språk. I den kubanska videon sjunger hon om att det är hon som bestämmer, hon "bär byxorna" i hemmet. Mannen måste göra som hon säger och han har inget att säga till om. Ville bara visa att "kvinnokamp" inte måste vara så ful och tråkig som den är här. Kuba är redan ett mycket jämställt land och kubanska kvinnor mycket starka och självständiga. Däremot finns det mycket tydliga skillnader mellan män och kvinnor vad gäller utseende och attityd. Den uttrycks bl a genom klädsel och de kubanska danserna salsa och raeggeton. Där krävs det att man bejakar sin kvinnlighet och detta är inte ett tecken på kvinnlig svaghet.

Camelia sa...

Förstår inte varför svenska feminister måste se ut som ryska gruvarbetare? Kan inte se kopplingen mellan feminism och fulhet.Man kan vara både kvinnlig och snygg ändå. Jag tror att FI skulle vinna en hel del röster på att ta efter de härliga kubanska kvinnorna.