22 maj 2010

Manlighet


Känner ni att ni har förlorat er manlighet? Det kan ju bero på att ni inte ser ut som Marlon Brando, världens genom tiderna snyggaste man. Åt detta faktum finns ju inte mycket att göra men man kan ju alltid försöka återta sitt manliga revir. Detta är nu inte så lätt i vårt land eftersom kvinnorna har reducerat er till blöjbytande, dammsugande mesar men när ni väl har funnit er till rätta i detta tillstånd märker ni att det inte räcker. Inte alls på långa vägar. Kvinnor är nämligen mycket komplicerade varelser som kräver total jämlikhet på alla plan men de vill samtidigt bli behandlade som kvinnor med allt vad det innebär. Män ska uppvakta sin kvinna men inte komma med blommor och presenter i tid och otid eftersom det tyder på att han har dåligt samvete för något. Han ska hålla upp dörrar och dra ut stolar men inte alltid eftersom det kan tyda på att han tror att kvinnan inte är kapabel till något sådant. Mannen ska vara känslosam och vilja praaata om allting men ska samtidigt kunna spika, banka och förstå sig på bilar. Det kan inte vara lätt att vara man i dagens svenska samhälle och inte veta vilket ben man ska stå på. Det kanske är dags för svenska kvinnor att bejaka lite mer av sin kvinnlighet och inte tvinga män att kalla sig feminister och annat tjafs. Man kan inte äta kakan och ha den kvar.

6 kommentarer:

Hebbla sa...

Det är nog inte så svårt att va man i dagens samhälle. Det är svårare att vara kvinna.

Ulrika sa...

Håller fullständigt med dig! Vi ÄR män respektive kvinnor, varför ska vi alla vara "DET"???

Ciao sa...

Fan va bra! Det finns ingen manlighet längre eller som en av mina väninnor uttryckte det efter besök i Sverige: Chivalry is dead.

Havanna sa...

"Chivalry" existerar inte längre här. Män är ofta buffliga och kan inte tänka sig att hålla upp en dörr, dra ut en stol eller bära tunga väskor. Det är INTE svårt att vara kvinna i Sverige. Det är svårt att var kvinna i länder där man tvingas bära burka och inte har någon frihet.

Robin sa...

Många kvinnor blir förnärmade när män drar ut en stol eller öppnar en bildörr.De ska minsann visa att de är starka och att de klarar sig själva.Men de är ju inte mindre starka eller självständiga för att en man visar lite hövlighet..Jag tror faktiskt att många män har tröttnat..?

Havanna sa...

Ja, allt är kvinnornas fel. Jag säger ju att det är synd om männen (åtminstone de heterosexuella).