1 maj 2010

En liten skröna del 3


Tant Röd hade känt sig väldigt nere och uppgiven en tid och hon framlevde sitt liv i stor självömkan. Hon hade inte märkt hur de andra familjemedlemmarna hade börjat mobilisera sina krafter. Helt plötsligt hade tant/farbror Gul/Grön börjat bli riktigt populär bland folket. Detta gladde naturligtvis tant Röd eftersom hon behövde all hjälp hon kunde få, men det skar henne i hjärtat att inte fler sympatiserade med henne.

Idag var det 1 maj och det var en mycket speciell dag för tant Röd, ja för alla röda tanter och farbröder. Det var nämligen de Rödas alldeles egna dag. Tant Röd såg nu sin chans att tala till folket och var det något hon var bra på så var det att få folk att lyssna och känna sympati med hennes budskap. Hon tänkte därför ta sin chans och bre på ordentligt för att få folket på sin sida. När hon steg upp på den stora scenen och såg alla röda tanter och farbröder i publikhavet gick ett lyckorus genom hennes kropp. Nu stod hon inte att hejda. Hon talade och talade och lovade att ALLA skulle få det mycket bättre om hennes familj fick bestämma, nåja inte alla, bara de som inte jobbade eller de som var för gamla för att jobba. Arbete skulle nämligen inte löna sig alls, det tyckte ingen i hennes familj. Om man jobbade och tjänade pengar (läs mycket pengar) skulle man straffas genom att tvingas ge nästan allt till familjen Röd/Gul-Grön. Det var det som kallades rättvisa. Så galet kan det nämligen vara i sagornas värld.

4 kommentarer:

Hebbla sa...

Tant Röd är iallafall ÄRLIG till skillnad mot Farbror Blå som är en ulv i fårakläder.
Han ger till dom som redan har! Själv har han fått ca 30.000 mer i skattesänkning. Men det tycker han är helt i sin ordning, det är rättvisa! Har man mycket ska man ha MER!
Hejar på det Röda laget!

Hej sa...

Hahahaha ja du...jag tycker att en tant lila är bäst då man har kvar rött som ursprungsfärg(känsla)...men det krävs blåa inslag för att anpassa sig till verkligheten och ta ansvar...då blev lila en vacker färg!

Farbror Blå sa...

Jag tror inte att tant röd har en chans. De röda har på många sätt spelat ut sin roll. Jag hoppas verkligen på en borgerlig majoritet i höst.

Havanna sa...

Inte visste jag att farbror Blå läste min blogg. Kul! Det behövs också lite mer blått här som uppvägning till allt det röda...