12 maj 2010

Kalispera!


Grekland. Gudarnas, filosofernas och numera klåparnas hemvist. Jag följer med i nyhetsrapporteringen som alla andra men jag förstår ändå inte. Hur kan man låta en hel nation vackla på ruinens brant? Alla är nu arga och upprörda i Europa eftersom det är de som måste betala kalaset. Tyskarna är argast eftersom de har mest pengar och därmed måste betala mest. Idoga och skötsamma tyskar vill sannerligen inte betala för lata ouzodrickande greker. Grekerna är också upprörda. Det kan man förstå. Ingen vill ha det sämre när man väl har fått det bättre. Röster höjs nu för att man borde sparka ut Grekland ur EU och låta dem klara sig själva. Också det är förståeligt men den stora frågan är väl ändå hur de kunde få tillträde till EU? Jag trodde att det ställdes ganska stora krav på demokrati och ekonomisk stabilitet. Innebär det att de grekiska politikerna ljög hela Bryssel rakt upp i ansiktet när de påstod att allt stod väl till i Odysseus rike? Man kan verkligen undra vilka som styr i Grekland. Hur tänker de egentligen?

- Vi låter folk pensionera sig vid 53. Det är ju ändå ingen över 50 som har ork och lust att jobba.

- Vilken strålande idé, men frågan är om det räcker. Vi borde kanske också införa någon form av morot för att motivera folk att jobba så länge som till 53.

- Vi inför ett bonussystem! Om man till exempel orkar masa sig till jobbet i tid skulle man kunna få mer lön.

- Toppen! Då har vi löst det problemet.

- Yiamas!

- Yiamas!

3 kommentarer:

Hebbla sa...

Så går det när männen får styra! Dom har inte fått sina befattningar för att dom är kompetenta. Nej, dom har blivit regeringschefer m.m för att dom är män!
Männen ger varandra jobb och det är inget nytt det har nog alltid förekommit. Trots att dom är okompetenta styr och bestämmer dom över ekonomin. Det är bedrövligt!
Jag citerar utdrag ur en intervju enl. Expressen 100513 med Benny Andersson:
"Om vi inte behövde leva i en totalt mansdominerad värld, då skulle det vara lättare att lösa alla ekonomiska kriser..." . Det är mycket bra sagt!

Camelia sa...

Kan bara instämma med Hebbla!!

Havanna sa...

Det kan väl ändå inte bara vara ett mansproblem? Apropå Benny Andersson, så förlorade han all trovärdighet när han skänkte pengar till FI.